Isnin, 6 Disember 2010

ISLAM itu WAH!

Assalamualaikum..

buat sahabat-sahabat tercinta sudah lama tidak berjumpa dengan kalian. Alhamdulillah.. di hari yang mulia ini ku menulis semula. setelah ku tinggalkan kerana sedikit dugaan yg melanda. ^^. menyedapkan hati. mencari kekosongan iman. dan menunggu jawapan dr yang ESA.

atie dah abis exam sabtu yg lalu, Alhamdulillah.. mendidik iman.. menambah kesabaran. mengharungi dugaan.exam nie betul2 luar biasa, membawa seribu persoalan dalam diri.. Atie pon tak tahu nape jadi mcm tu sekali. petunjuk apa pon masih belum dikenal pasti. samar2. takpela.. insyaALLAH akan ku temui hikmah nya.

sahabat2 dh baca doa awal n akhir tahun? tiga kali tau. takmo malas2. semoga Allah terima dan redhoi doa itu, AMIN. ape eh atie nak crita.. nak kasi ilmu pasal.. ma makna hijrah? tahu korang malas.. nak membaca. kadang2 ade sesetengah tu.. bg ucapan kat facebook salam maal hijrah. hirah berlaku pon tak tahu. hai... masalah2..

dunia lg depan dr akhirat. nie la jadinya. (amboii atie membebel) sahabat2 yg disayangi. mungkin ramai yg mahukan tahun baru ini.. membawa perubahan kearah kebaikan.. mahu semua yg baik2 lah.. tapi ingat!!!!! sembahyang adala segala tiang. kalau tinggal!!!! tak guna pon hijrah2.. ORG TINGGAL SEMBAHYANG, ORANG TAK TAKUT ALLAH!!!!! ingat.. kukuhkan yg lima.. insyaALLAH segalanya pasti terjaga..

ok2..atie nak korang tengok video..fahami sewaktu penghijrahan RasulAllah kita. ok??SAYANGI LAH AKHIRAT. kerana kat sana KEKAL. dunia nie SEMENTARA.. tau2. jgn buat2 lupa.

ok..lets go! hijrah..



ha nak tambah.. huhuhu.. 10 muharram t puasa eh.. bersamaan dengan 16 disember.
jom
why?? 10 muharram..nak tahu.. meh nak habaq mai

- ALLAH menciptakan langit, bintang dan sebagainya pada 10 Muharram

- ALLAH menciptakan gunung-ganang pada 10 Muharram

- Diciptakan lautan pada 10 Muharram

- Diciptakan Qalam (pena untuk menulis amal manusia) pada 10 Muharram

- Diciptakan papan tulis (Luh Mahfuz) pada 10 Muharram

- Diciptakan Adam a.s. pada 10 Muharram

- Dimasukkan Adam a.s. ke dalam syurga pada 10 Muharram

- Dilahirkan Ibrahim a.s. pada 10 Muharram

- Diselamatkan Ibrahim a.s. dari api Namrud pada 10 Muharram

- Diselamatkan anaknya Ismail a.s. dari sembelihan pada 10 Muharram

- Ditenggelamkan Fir'aun pada 10 Muharram

- Diampunkan dosa Daud a.s. pada 10 Muharram

- Dilahirkan Isa a.s. pada 10 Muharram

- Dikeluarkan Yunus a.s. daripada perut ikan Nun pada 10 Muharram

- Disembuhkan penyakit Ayub a.s. pada 10 Muharram

-Diangkat Isa a.s. ke langit pada 10 Muharram

- Diterima taubat Adam a.s. pada 10 Muharram

- Dianugerahkan tahta kerajaan kepada Sulaiman a.s. pada 10 Muharram

- Diciptakan Arasy pada 10 Muharram

- Awal-awal hujan yg turun dari langit pada 10 Muharram

- Awal-awal rahmat diturunkan pada 10 Muharram

- Diselamatkan bahtera Nuh a.s. daripada tenggelam pada 10 Muharram

http://halaqah.net/v10/index.php?topic=9693.0



"Hidup Ini Indah Jika Segalanya kerana ALLAH"

wassalam

4 comments:

akukakikukekot berkata...

EMM..terdgr lgu nie...ingat zman kcik tyme skulah rendah huhuhu

slamat maal hijrah...moga idup diberkati slalu olehNYA...amin

zulkbo berkata...

Salam maal hijrah 1432H..
harapan semoga hijrah tahun
ini lebih bermakna dari tahun
tahun sebelumnya..

sekamar rindu berkata...

salam......


selamat menyambut Maal Hijrah...

saya follow blog ini...

humbleyat berkata...

salam amal hijrah juga..

jom puasa 10 muharam ni;-)

Related Posts with Thumbnails