Rabu, 24 November 2010

ku seru... mari..

Assalamualaikum...

JIHAD...

uihh...perang ke?? tak la... Jihad tak semestinya perang.. pelbagai lagi yg kita tak ketahui lagi pasal jihad. em... atie nak seruuuu sahabat2 berjihad.. tolong saudara kat palestin..bumi ISLAM, saudara seISLAM.. dlm kul 9 stgah td, atie dgar radio IKIM. ade satu proram yang dipanggil 'penanda tautan hati' program nie.. program untuk semua umat ISLAM. kita tak panggil sumbangan, kita panggil jihad sebab kalau sumbangan...contohnya la..kita dah penah bg sedikit duit kepada tabung gaza pastu.. bila mintak ag.. kata kita dah bg. kalau kita gelar ia sebagai jihad.. ia amat tepat.. sebab jihad ini berterusan.. pas bg bg. bg.. dan bg.. faham x??

ade 1 cerita yg ditengahkan oleh penceramah berkisar dengan sedekah nie.. atie dengar tp tak jelas sgat nama penuh kisah siapa.. tapi Abdullah la.. Abdullah bapa sedara nabi ke.. wallahualam. ada suatu hari itu, kebetulan Abdullah melihat seorang wanita mengambil bangkai burung berhampiran dengan rumahnya. Abdullah ingin tahu apa yang dibuat oleh wanita itu dengan bangkai tersebut. setelah diteliti.. wanita tersebut memasak bangkai burung tersebut.. dan keluarga wanita tersebut diberi makan bangkai tersebut. Abdullah bertnya kepada wanita tersebut kenapa mkan bangkai?? kata wanita tersebut.. kami sangat mskin..sudah berhari tidak makan.. kami kelaparan. Abdullah bersimpati. Tahun itu, Abdullah telah mengumpul wang untuk menunaikan haji.. sedikit sebanyak dia mempunyai simpanan. Abdullah bertnya kepada orangnya.. berapa wang yang kita ada.. Orangnya memberi tahu hanya sedikit yang lainnya adalah simpanan ke haji. Abdullah telah membatalkan niat nya untuk pergi ke haji dan memberikan wang simpanan kepada wanita tersebut. hanya sedikit wsang yg diambil untuk perjalanan pulang dan makanan.

tgok sahabat2.. nak pergi wat IBADAH HAJI. tapi demi menolong saudara seISLAM.. sanggup berkorban. ini ada segelintir kita nak g melancong tapi nak bersedekah seringgit pon susah. berat hati dan berkira..kira.

jadi!!!! atie nak seru umat ISLAM mari berjihad!!!!

ok. sapa yang nak bg individu.. boleh la transfer sedikit wang keikhlasan ke bank islam
nom accaount: 1203 8010 0751 25
di bawah nama persatuan mawaddah, kalau tak keluar nama pemilik account persatuan mawaddah jgn tekan ya tau.. karang salah transfer.hehehhee..

pastu kalau nak wat secara berkelompok bagi pendapatkan penanda buku GAZA tu boleh contact nom nie:
PN.AFIFAH: 019-6990013
PN.GAYAH: 013-3551337

nk tahu maklumat lanjut tekan sini
atie dah double check pemilik account..betul persatuan mawaddah..Untukmu jiwa-jiwa kami
Untukmu darah kami
Untukmu jiwa dan darah kami
Wahai Al Aqsa tercinta

Kami akan berjuang
Demi kebangkitan Islam
Kami rela berkorban
Demi Islam yang mulia

Untukmu Palestina tercinta
Kami penuhi panggilanmu
Untukmu Al Aqsa yang mulia
Kami kan terus bersamamu

Ya Robbi izinkanlah kami
Berjihad di PalestinaMu
Ya Allah masukanlah kami
Tercatat sebagai SyuhadaMu

wassalam..

4 comments:

zulkbo berkata...

salam..
Allah bersama rakyat palestin..
Allahuakbar 3x........

Lepat berkata...

salam
Allah bersama depa semua di Palestin
Semoga Allah memberikan kekuatan kepada mereka.AMIN

Ibnu_ghazali berkata...

palestin yang sudah terlupakan~

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih atas posting ini, cukup membantu dan mengatakan banyak

Related Posts with Thumbnails