Rabu, 6 Oktober 2010

diberi peluang mengubah dunia.. atie akan.....

Assalamualaikum...

hehehehe.. salam ukhuwah.. jumpa lagi.. khaifa haluk??

atie nak cerita situasi yang berlaku pada diri atie..huhuhu.. dalam kelas EC (English Communication)

dr kecik sampai ke besar atie mmg anti sgat dgn bahasa inggeris.. tergeliat lidah, masa sekolah rendah dulu.. rasa nak je msuk bwah meja kalu teacher dtg.. tak nak blaja!! hehehehehehe.. upsr pon yg b.BI, pmr pon yg b.BI.. fobia.. spm pon sama.. BI buat atie susah.hoho..

td berlakulah oral.. em.. kira penting, sebab markah oral nie.. campur tuk pointer EC..em.. soalan yang atie dapat berbunyi begini.. sekiranya atie diberi peluang untuk mengubah dunia.. apa yang atie akan ubah??? mula2 atie tgok keadaan sekeliling.. oppps.. nampak ade yg free hair.. nak je ckap.. kalu bole saya nak semua ladies wear the hijab..hehehehe.. tak baik lah..

so, cari2 idea.. atie pon cakaplah saya nak semua manusia mempunyai peribadi yang baik.. kalu bole sy nak amalkan semula undang-undang masa zaman RASULLULLAH SWT dulu.. sapa mencuri potong tangan..bla bla bla..

pastu kat skola, pagi2 JUMAAT semua pelajr dan guru diwajibkan membaca surah yasin sebelum p n p bermula.. sebab..kadang2 manusia ini...lupa akan akhirat.. mengejar keduniaan..em.. walaupun speaking atie mengarut2.. tapi atie gembira dengan diri atie sendiri sebab atie tak melupai ALLAH dan RASULULLAH tercinta.. i'm very grateful.. ALHAMDULILLAH!!

em...ade sahabat atie yg kecewa dengan diri mereka kerana tak begitu fluence.. em.. atie fikir satu je.. BELAJAR KERANA ALLAH. BERUSAHA pon sudah.. janganlah pula kita rasa berputus asa.. KEREDHAAN itu perlu.. ^^, kalu asyik fikir nak pointer tinggi.. em.. pahala pon hilang.. =.="

wassalam..

p/s: yeah!! atie gembira.. markah simulasi bahasa arab pon jayyid.. huhu.. ALHAMDULILLAH.. semuaNYA di permudahkan olehMU..

10 comments:

yusuf_89 berkata...

salam...sy pun setuju jgk psl guna undang2 ISLAM semula... Teringin jgk utk sy lihat Malaysia mgamalkan undang2 Islam dan teringin jgk utk sy lihat kaum2 yg lain masuk Islam...

6H31 KMPh & SMKTH 2009 berkata...

wah!terkena di situ.(pada ayat terakhir.hee.:p)

di sebalik wajahku.. berkata...

wassalam.. atie nak undang2 tu sbb mereka.. tak serik.. kalu dibandingkan ngan azab api neraka.. jauh panggang dr api..=.=" seksaan berat.. if kemabali kepada laws2 pada zman RASULULLULLAH pnah wat.. mungkin ramai dikalangan kita tergolong dlm golongan yg baik2 ^^,

di sebalik wajahku.. berkata...

hehehehehe.. sila ubah prinsip anda ^^,

Sang Perantau dunia berkata...

wah,,,bgs2.sekurang2nya masih ada yang mengerti akan keperluan yang hakiki dari memanadang dunai fana yang mengejar materialistik

di sebalik wajahku.. berkata...

insyaALLAH ramai lagi saudara kita akan menuju ke jalan yg benar.. ^^,
doakan saudara mu agar di ampun kan dosa2 mereka..

yusuf_89 berkata...

prinsip siapa?

di sebalik wajahku.. berkata...

salam, yusuf.. salah saya.. sy ckap kat 6H31.. sbb die terpukul dgan kata2 blaja kerana nak pointer tinggi

humbleyat berkata...

betul tu atiey..tap kalu k.yati. mau ubah sejarah jajahan Inggeris ke Tanah Melayu.Kalaulah meraka tidak menjajah, percayalah undang2 Isalam pasti akan dipraktikkan sehingga sekarang.

di sebalik wajahku.. berkata...

oowhh.. tapi tu dah lepas.. ^^, kita mahu kan yg sekarang.. mahukan saudara2 kita bangkit.. =)

Related Posts with Thumbnails