Jumaat, 5 November 2010

buat kali berdua..ku menulis kerana mu.

ASSALAMUALAIKUM

sebenarnya... dah ade 3 org tag.. tapi baru buat satu.. hehehe..ok2.. nie saya nak rangkum semua bole?? kan..2

1. Nama saya ckguatyku.. hehe...tu nama pena, nama sebenar NUR IZZATI RAMLI

2. Saya suka warna coco, maroon, pic

3. Kalau nak tau atie suka baca buku. buku yg membawa atie mencintai ALLAH lebih dekat. buku suka atie. atie lagi suka buku. buku lagi atie suka. suka buku sangat. stop!!! merepek.. nie en3 pasal cerita tersebut.

JANGAN BIARKAN SAYA NAMPAK MEREKA!! AWAS MANUSIA BERBAHAYA DI HADAPAN




4. atie suka gula2 hacks, kopiko, chocloirs

5. Saya suka makan gula2 waktu study, saya mampu menghabiskan gula2 lebih daripada 15 biji sejam.. ^^. hoho

6. saya ade lesen kereta.. tapi penakut.. lepas abis je ambik lesen.. ^^. no no no tak bwak pon. pengecut!


7. Saya suka tgok citer seram sambil tutup muka dengan bantal, hehehe..walaupun pasang diwaktu pagi.. pastu malam2.. sy akan tengok kat tingkap ade ke tak..hihihi..

8. saya suka simpan kad.. suka sgat2, nie en3 sal 2.

9. kami keterunan cikgu . tapi kebanyakkan yg perempuan, ..dua pupu saya cikgu, sepupu saya cikgu, bapak sedara saya cikgu, mak saya cikgu, kakak saya bakal cikgu, saya pon jua.. ^^. murabbi. love tu be murabbi.. SAYA DI SINI MEMBUAT PENGAKUAN SAYA BAKAL CIKGU PENDIDIKAN KHAS DALAM PENGKHUSUSAN BRAILLE (BERMASALAHAN PENGLIHATAN) dan saya RASA BERTUAH..


10. Favorite drinks horlick ais, teh ais, milo cincau ais, milo mocha, laicikang, cendol, abc, soya, huish.. byak.

11. saya tak suka mesej, kalu ade benda penting terus tekan kal. tak kira lah kalu ade rm0.50 ke.. rm0.30. tak kira.. hehehe.. handset dah tak guna sgat..melainkan alarm.

12. cerita pasal alarm.. yg peliknya atie tak bole kalu guna jam loceng. tak dengar.. bukan sebab pekak. tapi sebab lebih serasi dengan bunyi best2 kat handset..^^. maaf ye cik jam loceng.

13. suka melukis kartun.. ^^, "

14. Saya ada 4 adik beradik.. 3 muslimah 1 muslimat. nie kalu nak kenal.

15. Mak ore kelate.. ayoh kelate.. tapi anok2 belake pehe (pahang).

16. saya mempunyai adik yg istimewa, CP, celebral palsy.. tak bole berjalan tak bole bercakap. tapi saya sayang adik saya sampai mati! lau mahu nengok ini..adikku syg.

em..rinduku padamu semakin dalam..

17. saya suka cadbury.. kalu bar besar tu pon saya boleh abiskan dlm masa sehari.. ^^. janji perisa black forest.. tapi sem ni lansung tak beli dah.. walaupun ade cop halal..sy was2 nak makan (T.T)

18. Sejak atie masuk universiti, saya dah semakin jarang tengok tv. em, agak2 2 bulan sekali ade kot 0.o

21.Saya feeling tgok citer Ketika Cinta Bertasbih 1 dan 2, bg atie nie kot the best movie. ^^, memenuhi kehendak. atie siap simpan lagi puisi cinta kak ana ^^. kat halwa telinga blog atie pon ade. list nom 2.. 0.o

22. Start blogging lebih kurang Nov 2009. Tapi masa tu tak aktif sangat. Sekarang ni dah bergiat aktif. kearah tujuan yg satu..

23. Saya sukan makan semua. tapi kalau yg segera suka cheesy wedges.

24.suka masuk pharmacy. sebab suka tengok ubat..dan beli tapi guna dua tiga kali.. hehehe. pastu umi bising.. ^^. dengar dan diam.. 0.o

25. impian saya mahu mati syahid!


bole abang ak, encik papai?adekah sudah memenuhi syarat?

hem..tag org lain tu.. sape baca wat.. ha.. tak jujur. tak tao. kalu tak mo buat bg tau kat komen. hahaha..

wassalam..

4 comments:

azwa_amani berkata...

huhuhuhuhu..sian akak kene uat tue sumer ek...layan jela k...kak..tulisan ni kecik sgt laaaa...sakit mate awin dok depan skrin bace...next time besauu kan skit yep..hikhikhik

di sebalik wajahku.. berkata...

awin, akak dah tukar.. oke tak tulisan tu?? hehehehe.. takpe t kalu ade org suh wat ag. akak tunjuk post ni. eepii

gadisBunga berkata...

kamu kakak yang baik. :)

adik kamu suke tak cheezy wedges tu? :)

di sebalik wajahku.. berkata...

=)
insyaALLAH!

suka! die makan semua kalu ade yg nak suap! ^^.

Related Posts with Thumbnails