Ahad, 29 Ogos 2010

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

~pilihlah seseorang yang mmpu mmbawa kita kejalan yg lurus dan benar~

ayat2 ini sy kongsi dr seorang sahabat difb: Sebutir Mutiara Seindah Wanita

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..~ALLAH knows BESt!~♥

8 comments:

Sang Perantau dunia berkata...

aiikkk pernah ke terjadi

di sebalik wajahku.. berkata...

salam, pernah ape awak?? ptus cinta ke???

Sang Perantau dunia berkata...

ha..hehe )

di sebalik wajahku.. berkata...

wah soalan, KBK nie.. subtopik soalan cepumas.. heee~ pernah!

anayilz berkata...

err.camne nak tau dye salah or x?
hohoho.sengal~

err lagi.nak bercinta dengan awak boleh x?^_^

di sebalik wajahku.. berkata...

apabila kita ptus dengan die.. dan mengetahui sikap dia yg tersembunyi yang menyebabkan kita rasa kita tidak boleh hidup bersama dengan sikapnya itu.. yang utama kalau nak tahu.. solat istikarah.. tp jgn la pulak buat skali dh kira ckup.. then, bila kita pohon.. walaupun tiada apa2 gambaran.. kita boleh menggagap dia itu bkan utk kita. =) waallahualam~
bole2.. sila2.. i lap u..

anayilz berkata...

err.soalan lagi.camne nak tau dye salah or x if kenal cmtue je.xde pun putus2 nie.hoho~
soalan KBKK nie.cikgu.sila jawap.

di sebalik wajahku.. berkata...

tak bole tahu dgn cara secepatnya.. Allah adalah tempat rujukan yg terbaik.. zaty rase doa adalah penolongnya..

Related Posts with Thumbnails